Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2009

Έστω και αν ασχολούμαι με την Αστρονομία από απλό ενδιαφέρον τα τελευταία τέσσερα χρόνια ακόμη δεν γνωρίζω τι ακριβώς συνεπαίρνει κάποιον να ενδιαφερθεί για την επιστήμη αυτή και τους κλάδους της.Είναι το μυστήριο που κρύβεται πίσω απο το μαύρο φόντο του ουρανού; η ομορφιά της εικόνας των αστρικών αντικειμένων τα οποία διάσπαρτα βρίσκονται σε αυτόν ή μήπως ο συνδυασμός τους;
Για οποιοδήποτε λόγο θελήσει ο καθένας από εμάς να ασχοληθεί με την Αστρονομία, το 2009 θα εχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πληθώρα εκδηλώσεων καθώς επίσημα καθιερώθηκε ως παγκόσμιο έτος Αστρονομίας. Με δική της πρωτοβουλία η Διεθνής Αστρονομική Ενωση (IAU) πρότεινε το 2009 να ονομαστεί έτος Αστρονομίας καθώς φέτος συμπληρώνονται 400 χρόνια αφότου για πρώτη φορά έστρεψε ο Γαλιλαίος το τηλεσκόπιο του στον ουρανό και πραγματοποίησε την πρώτη Αστρονομική παρατήρηση! Αρωγός στην προσπάθεια της IAU υπήρξε η Unesco και το 2007 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών συμφώνησε και ανακοίνωσε πως επίσημα ανακυρρήσει ως έτος Αστρονομίας το 2009 με κεντρικό θέμα " Το Σύμπαν: Δικό σας να το ανακαλύψεται ". Σκοπός είναι να εορτάσει την συνεισφορά της Αστρονομίας στις κοινωνίες και τον πολιτισμό , να προκαλέσει το ενδιαφέρον , ιδιαίτερα των νέων , όχι μόνο για την επιστήμη αυτή αλλά και για τις υπόλοιπες, καθώς και να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίες στο πλαίσιο γενικότερης προόδου , στρέφονται στον εκπαιδευτικό τομέα με απαράμιλλο ενδιαφέρον.
Σε γραμμή αναζήτησης στο Διαδύκτιο εύκολα μπορεί κανείς να πληροφορηθεί για τις διάφορες εκδηλώσεις περί του θέματος καθώς και να παρακολουθήσει το επίσημο βίντεο που προβάλλεται ( http://www.youtube.com/watch?v=WVJmZmo6kzI )με μότο διάφορες φράσεις όπως '' θα δούμε το σύμπαν να οδηγείται στη Γη '' , ''140 χώρες, μία Γη, ένας ουρανός '' .
Σε όποια σχολή και αν σπουδάζεις, σχετικός ή μη με την Αστρονομία, είναι μία ευκαιρία για σένα το 2009 να διευρύνεις τις γνώσεις σου και να προσθέσεις στην καθημερινότητα σου κάτι διαφορετικό.
Και να θυμάσαι : Όποια δυσκολία βρεθεί στο δρόμο σου κοίταξε τον ουρανό, συνειδητοποίησε την απεραντοσύνη του κόσμου που σε περιβάλλει και οι ανησυχίες σου θα πάψουν να ταλαιπωρούν το μυαλό σου!

ΙΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου